mandag 21. november 2011

Jemen: Saleh går vist endelig av eller neida, eller joda, eller nei, eller joda.. Neida.

Nrk melder i dag at Ali Abdullah Saleh skal være villig til å skrive under GCC avtalen om maktoverføring og overlate makten til visepresident Hadi og en overgangsregjering. Hørt den før eller?

Jeg har lite til overs for både Saleh og Kate Perry, men denne komboen er noe av det artigste jeg har sett. Og den passer som hånd i hanske:Denne avtalen som er forhandlet frem av Samarbeidsrådet for Gulfen, (GCC) gir Saleh immunitet og skal være basisen for overgangsregjering eller et overgangsråd frem til valg blir utskrevet. I utgangspunktet er hele avtalen en vits, ingen andre enn stormaktene i Vesten og i Gulfen støtter den og jeg er rimelig sikker på at den aldri kommer til å bli implementert. En stor mangel, blant mange, er at GCC avtalen ikke inneholder klare svar på hva som skal skje med de væpnede styrkene om Saleh går av, styrker som styres av hans familie.

Saleh har vel 5 ganger tidligere sagt han skal skrive under, for så å ombestemme seg i siste liten. For så å avvise hele avtalen  og deretter ønske å skrive under den igjen. Den beste historien er vel ennå når både hans parti og opposisjonen signerte og Saleh var den eneste som manglet. Og med den amerikanske ambassadøren som tilskuer, så ville han plutselig ikke allikevel fordi opposisjonen signert avtalen på feil sted. Hallo!

Jeg gleder meg til neste signeringsrunde og lurer på hvilken unnskyldning som da dukker opp. "armen er skadet, jeg kan ikke skrive" eller noe sånt. Jeg kan legge inn et veddemål her og nå. Saken som Nrk har laget i dag om at "saleh går av", er ikke den siste "saleh går av" saken som kommer til å bli laget i år!

Avslutter med en twittermelding fra en av journalistene i Sana'a Adam Baron. Den sier vel det meste:
RT @adammbaron: ok me and @tomfinn2 just flipped the coin on #saleh signing the gcc...coin got lost behind the sofa. foreshadowing?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar